Компанията бе отличена за иновативни продукти на най-голямото изложение за хлебопроизводство и пекарство в България, Булпек 2021
10 октомври 2021, София. Лесафр България спечели два златни медала в категорията „Иновативни продукти“ в конкурса за дегустация, които се проведе в рамките на най-голямото изложение за пекари и хлебари у нас, БУЛПЕК 2021. Компанията получи отличието за два от най-новите си продукти от гамата Livendo Rype: пшеничен квас и пълнозърнест ръжен квас, които са вече и на българския пазар.
Булпек е едно от най-авторитетните изложения у нас за хлебари и сладкари и наградите са сред най-престижните в хлебопекарската индустрия. Победителите се избират от жури, съставено от експерти в бранша. За първи път тази година организаторите проведоха конкурс и за иновативен продукт, насочен към здравословното хранене на българина и отговарящ на високите критерии на действащите стандарти. Със Златен медал и диплом бяха отличени два от продуктите на Лесафр България от гамата Livendo Rype – Пшеничен квас и Пълнозърнест ръжен квас.
Продуктите отговарят и на трите основни изисквания: органолептика, състав и приложение. Квасовете от гамата Ливендо са съобразени със изискванията за здравословен хляб, лесни са за работа и дават възможност на хлебарите да създават свои авторски уникални и вкусови решения.
„Тази награда е признание за нашата компания, която винаги е била сред водещите световни компании в хлебопроизводството. Булпек е дългогодишен символ в пекарската индустрия в България и за нас е истинска чест да бъдем оценени на национално ниво от професионалисти в бранша. Това, което най-много ни радва, е, че отличието отчита новаторските решения след една изключително необичайна и трудна година, от която ние излязохме още по-силни и доказахме, че сме професионалисти, независимо от обстоятелствата. Благодаря на целия ни екип за усилията и отдадеността“, коментира Венета Писарска, изпълнителен директор на Лесафр България.
Наградата бе връчена от г-жа Кукушева – Председател на Националния браншови съюз на хлебарите и сладкарите с благодарност към Лесафр за дългогодишната работа за подобряване качеството на хляба на българина. Тази заслужена награда е стимул да продължим нашата работа, за да бъде хлябът ни вкусен, здравословен и полезен и да следваме нашата мисия и да „правим хляба голям“.
За Лесафр България:
Лесафр България ЕООД е основана преди 22 години и е част от Lesaffre Group Inc., международен експерт и лидер в областта на ферментационните процеси и технологии. Lesaffre Group Inc. осигурява широк спектър от продукти за производството на хляб и хлебни изделия, хранителни продукти и добавки, напитки, животински храни и био-етанол. Групата е създадена през 1853г в северна Франция и днес работи на 5 континента, в 50 страни, със 70 завода и 10 изследователски центъра. Оборотът на групата за 2020г е над 2.2 млрд. евро. В компанията работят над 10 700 служители и над 620 учени и експерти. 1/3 от хлябовете по света за направени с продукти на Лесафр и всеки ден 1 млрд души се изхранват пълноценно и здравословно с храни, приготвени с продукти на Лесафр.