Продуктите, създадени с грижа за природата, включват веган и вегетариански предложения за всеки вкус
Климатично неутралните хранителни продукти на Lidl под собствената марка Vemondo вече са част и от постоянния асортимент на веригата. Те бяха официално представени в магазините на Лидл България в края на юли в рамките на една седмица. Сега клиентите вече могат да открият избрана селекция климатично неутрални продукти по всяко време във веригата и да се насладят на високото им качество на разумна цена, като същевременно активно допринасят в борбата с глобалното затопляне.

Гамата от климатично неутрални продукти включва различни предложения, подходящи както за веганите и вегетарианците, така и за любителите на месо като разтоварваща храна. Веган бургерът e направен на базата на грах, пшеница и соя и може лесно да приготвите на грил или тиган. Друга възможност за бързи и вкусни обяд или вечеря е лазанята с песто и тофу или тази със соев сос. Вече популярна сред клиентите е и веган напитката на марката, с която може да заместите прясното мляко – бадемова, овесена или кокосова с ориз. Алтернатива на млечните продукти са и различните видове тофу. За десерт добавяме и лъжичка сладост със сладоледи от марката Vemondo с вкус на фъстъци и лешници или ванилия и горски плодове.

При климатично неутралните продукти Vemondo на Lidl се избягват животински суровини, което фундаментално генерира по-малко въглеродни емисии. В същото време всички емисии от тяхното култивиране, производство и транспорт са компенсирани от компанията чрез подпомагане на признати и сертифицирани по международни стандарти проекти за опазване на климата.

Новата гама продукти Vemondo, създадени с грижа към природата са част от глобалната стратегия на Lidl за борба с климатичните промени. Компанията продължава да анализира допълнителните възможности в дългосрочен план за избягване, намаляване и компенсиране на въглеродните емисии във веригата на доставки, така че в бъдеще да предложи още климатично неутрални продукти. Пример за това са и първите климатично неутрални нехранителни продукти, които компанията пуска тази седмица – универсална кутия за съхранение и кофа. Те са част от серията продукти за домакинството от 100% рециклирана пластмаса, които клиентите ще могат да открият в магазините на Lidl в периода от 30 август до 5 септември.

Лидл България представя за втори път линията стоки за дома от рециклирана пластмаса в изпълнение на стратегията си за намаляване и рециклиране на пластмасата REset Plastic. По този начин Lidl се ангажира да намали използването на пластмаса и да запази ресурсите. Само за българския пазар преработената пластмаса за направата на стоките за дома възлиза на 15,8 тона.