Компанията бе отличена в класацията на консултантската компания AON, сред общо 56 компании от 10 индустрии

Лидл България получи признанието „Най-добър работодател в България“ за 2017 г. в класацията на консултантската компания AON. Веригата бе отличена сред общо 56 компании от 10 индустрии, като бе единствената наградена в категорията „Големи компании“. Отличието отразява високата ангажираност и отдаденост на хората, които работят във всичките 86 магазина, 2 логистични центъра и централата на компанията.

Лидл България е един от водещите работодатели в страната, като от стъпването си на пазара досега  не спира да инвестира в грижата за своите над 2 300 служители и в налагането на коректни работодателски практики. В подкрепа на това, че веригата е един от най-предпочитаните и коректни работодатели, е изключително ниското текучество – средно месечният процент на флуктуация в компанията е под 2%. Друг интересен факт е, че делът на жените на ръководни позиции в компанията е над 34%, а 20% от настоящия ръководен състав са кадри, върнали се от чужбина, за да се реализират в нейната структура.

„Щастливи сме, че получаваме тази награда и че усилията ни като работодател са оценени по достойнство – това, че създаваме отлична работна атмосфера, кариерни възможности и удовлетвореност на екипите ни. Нашите успехи  са невъзможни без нашите служители. Ето защо това отличие е голямо признание за тяхната ангажираност, професионализъм и сърцатост в услуга на клиентите. Като работодател, ние само можем да изкажем дълбоката си благодарност към всички тях за това, че успехът на Лидл България – това са те“, коментира Милена Драгийска, главен изпълнителен директор на Лидл България.

Компанията предлага едни от най-добрите условия за работа, най-високите нива на заплащане в бранша, атрактивен социален пакет и разнообразни възможности за кариерно развитие и квалификация. Това е единственият ритейлър у нас с електронно отчитане на работното време, което гарантира заплащане на изработените часове с точност до минута.

Веригата предлага динамична и предизвикателна работна среда, широк спектър от професии в редица области като продажби, логистика, маркетинг и корпоративни комуникации, ИТ, финанси, строителство и експанзия, а като част от световна компания, дава възможност за международен обмен на опит и експертиза във всички 27 Lidl държави. Всеки десети в компанията е получил възможност за развитие, като редица са примерите, в които служители, започнали като касиер-продавачи, днес са управители на магазин, регионални мениджъри на 4-5 магазина или заемат ключови позиции в централата на компанията на средно мениджърско ниво.