ПЛАНИНСКИ ПРИКЛЮЧЕНИЯ С LIDL НЕДЕЛЯ В МУЗЕЙКО

 Разпъване на палатка и планинско ориентиране очакват малчуганите тази неделя, 9 юли

Как се разпъва палатка? Как да се ориентираме и как да се подготвим за планината? Отговорите на тези и много други въпроси ще научат децата в юлското издание на Lidl Неделя в Музейко, което ще се проведе тази неделя, 9 юли.

Планински водачи ще запознаят малчуганите с тайните на планинското ориентиране и ще им покажат как да работят с въжета и как да си създадат дом в планината. Малките планинари ще опознаят българските планини и ще се срещнат с планинските растения и животни. В специална работилница децата ще научат и каква храна да си подготвят – кои продукти са подходящи за планина и как да ги съхранят за по-дълго време.

Темата за планината ще присъства и в спортните активности на сдружение БГ Бъди активен, които ще покажат как планинските животни могат да оживеят чрез йога упражнения. Най-активните пък ще разберат какво е усещането да си на върха, като покорят стената за спортно катерене.

Както всяка Lidl Неделя в Музейко, на 9 юли, билетите за детския научен център отново ще бъдат на символичната цена от 2 лева за малки и големи. Lidl Неделя в Музейко е част от инициативата „Lidl за твоето дете“, която има за цел да допринесе за пълноценното и здравословно израстване на децата и да помогне на родителите в грижата им за тях.

За Лидл България

Lidl е най-голямата верига магазини за хранителни стоки в Европа. Част e от немската SchwarzGruppe и присъства в над 25 държави. В България Lidl стартира своята дейност през 2010 г. Днес компанията има 84 магазини в 44 града и над 2 200 служители.

Инициативата „Lidl – за твоето дете“ е отражение на цялостната социално отговорна политика на компанията. Лидл България фокусира своята социална отговорност върху пет основни области: околна среда, общество, продукти, служители и бизнес партньори.

За Детски научен център Музейко

Музейко е най-големият детски научен център в Източна Европа. Създаден е през 2015 г. от фондация „Америка за България“.

Музейко обхваща интерактивно пространство от 3500 кв.м. с над 130 образователни игри, посветени на различните науки, инженерството, екологията, комуникациите и изкуствата и Учебен корпус, който предлага специализирани научни и творчески ателиета. Музейко осмисля по увлекателен и лесен начин връзката между децата и знанието чрез съвременно пространство и прогресивна методология в поднасянето на учебния материал.