От днес излиза новата поредица от безплатни обучения на български език, която има за цел да обучи български учители и други специалисти в образованието да работят с платформата Google Workspace for Education и да оползотворят пълните й възможности. Инициативата е на Google и се осъществява в сътрудничество с Центъра за творческо обучение, който е единствен партньор на Google Cloud със специализация “Образование” в България. Сега двете организации си партнират, за да направят по-достъпно и разбираемо за всички обучението в облачната среда.

Поредицата от пет онлайн обучения включва направленията: Сътрудничество, Удобство за използване, Сигурност и безопасност, Ангажиране и приобщаване. Целта на образователната поредица е да улесни българските учители и да им покаже как популярната облачна платформа може да им помогне в ежедневната работа. Обученията ще бъдат от изключителна полза за учителите, независимо дали отново са в класната стая, или преподават дистанционно.

Чрез поредица от демонстрационни обучения от 26 октомври до 23 ноември лекторите ще споделят случаи от образователната практика, както и полезни съвети, с които може да се разгърнe пълният потенциал на технологичните решения за образованието. По време на първото обучение ще се разгледат най-новите актуализации на Workspace for Education, след което подробно ще се засегнат основните четири направления. Затова новата поредица уебинари е подходяща не само за преподаватели, а и за IT администратори и координатори по учебния план.

Това е втората такава обучителна поредица, след като първата беше пусната през април тази година. В нея бяха представени четири нови издания на Workspace for Education и бяха разгледани подробно функциите на новите продукти. Както първата, така и втората поредица са безплатни и са на разположение за всички, които искат да научат повече за образователната платформа на онлайн гиганта. А след всяко от обученията на живо ще бъдат налични и записи за регистриралите се, в случай че не успеят да се включат навреме.