- реклама -

Поддържате ли вашия уеб сайт?

5 полезни съвета за изработка и поддържане на уеб сайт

Ефективното поддържане на уеб сайта ви е много по-отговорна задача, отколкото неговата изработка.

Защо?

Защото вашият уеб сайт е място където може да представяте дейността си, продуктите си, идеите си… да градите имидж и да събирате мнения, отзиви, препоръки и клиенти.

Тоест, ефективността и работата започват след като вече имате изработен уеб сайт. Ето и няколко бързи съвета от нас:

1. Не си правете уеб сайт, ако нямате намерение той да ви служи. А за да ви служи, това означава, че трябва да го поддържате ежедневно: нови статии, ревюта, публикации на мнения и специализирана информация, поддържане в добро техническо състояние на софтуера, популяризиране във фейсбук, СЕО оптимизация за да може да излизате най-малко в първите 5 страници по основни за дейността ви ключови думи.

2. Оставете тази дейност на специалисти. Най-добре е това да се случва от екипът, който е изработил уеб сайта. Но може да си наемете и друг. Важното е да не навлизате в порочната практика, да правите това сами. Вашето време е за да управлявате бизнеса и да прилагате собствени стратегии, а не една малка частица от рекламата и маркетинга ви.

3. За да имате посещаван уеб сайт е нужно да имате и фейсбук страница, която също изисква своята поддръжка.

4. Не прехвърляйте отговорността от управлението на фирмата върху екипът, който поддържа сайта и фейсбук страницата ви. Задачата на уеб мениджъра е да популяризира дейността, а да продавате своите стоки и услуги е задача на търговските ви агенти и на вас. Не бягайте от вашите задължения, вменявайки ги на всички останали.

5. Определете си месечен бюджет за интернет присъствието ви и инвестирайте постоянно в уеб сайта си и управлението му. Надграждането с времето ще даде невероятни и трайни резултати.

Най-ефективната схема е: уеб сайт, фейсбук страница и постоянно генериране на уникални текстове, които са полезни на потенциалните ви клиенти. Сигурният начин да прилагате схемата успешно е да наемете екип/специалист, който да се грижи за това. Правете най-малко едногодишни договори. Така ще има достатъчно време, за да се прилагат различни стратегии и да се отсеят най-ефективните.

Не се заблуждавайте, че като си направите уеб сайт той ще се напълни с посещения и ще завалят купища продажби. Това може да се постигне със системно поддържане и популяризиране.

- реклама -

АКО СТЕ ПРОПУСНАЛИ...

Advertisment

ЛИЧНОСТИ

Мила Христова: Колко струват ПСР тестовете по света? (обновена)

Колко струват ПСР тестовете по света? Реших да направя непретенциозно проучване на цената на ПСР в различни държави. И попитах приятелите ми, пръснати надлъж и...

NESCAFÉ 3in1 разкри скритите таланти на Иво Аръков

Актьорът и модел разкри, че умее да готви добре и да свири на китара   „Всеки човек има талант, важното е да го определи за себе...

Нестле за по-здрави деца предизвика Лео Бианки

Нестле за по-здрави деца предизвика Лео Бианки и неговите близнаци Матия и Николо да готвят заедно Шеф-готвачът Лео Бианки сготви вкусно ризото с лаврак с...