3 важни правила при избор на съвместими и

рециклирани тонер касети

Може да срещнете различна терминология за тонерите: тонер касета, тонер консуматив, тонер глава и т.н. Но става дума за едно и също – касетата, която се използва за печат с лазeрни  принтери и мултифункционални устройства.

Една касета издържа средно от 1 500 до 3000 страници. Но нека уточним, че това важи при 5% запълване. Има цветни и черно-бели тонер касети. Цветовете са cyan , yellow , magenta. Чрез наслагването си един върху друг те образуват всички останали цветове.

Ако трябва да купувате принтер, то непременно изберете лазeрен. Така след това консумативът за него ще е в пъти по-евтин, изчислен на база принтирана страница. Това, разбира се, е възможно и защото се предлагат освен оригинални тонер касети и рециклирани такива, така и опцията пълнене на тонер касети.

Средно цената на една страница, ако тя е запълнена 5% (това никак не е малко) излиза около 3-4 стотинки. Но ако си поръчате рециклирана или пълнена тонер касета, тази цена пада още повече.

Какво е рециклирана тонер касета?

С рециклираните тонер касети се спестява до 60% от цената на оригиналните тонери. Средната цена за рециклирани тонер касети е от 30 до 50 лв.

Как да изберете фирма, от която да купите качествени рециклирани тонер касети?

В София има много фирми, които предлагат тази услуга. Ние се занимаване с това от десетки години и следим пазара. Има добри фирми за рециклиране на тонер касети, но има и такива, които хитреят по отношение на качеството за извършваната услуга.

Най-лесно може да се ориентирате по цената. Няма как качествени рециклирани тонер касети да бъдат на цена по-ниска от 30 лв. Ако се предлагат такива касети, то непременно има уловка и тя често е в това че не е сменен оптичният барабан, а това трябва да се направи задължително, същото се отнася и за почистващите ножове почистващите ножове.  Както, разбира се, има и други трикове, които се прилагат, за да се докара ниска цена на рециклирани тонери.

Най-често евтини рециклирани тонер касети оставят по страниците черни линии, черти, размазвания и вие си мислите,  че принтерът дава някакви проблеми или че просто всички рециклирани, пълнени и съвместими тонер касети печатат така. Не, качествените такива печатат като оригиналните.

Друг важен момент, когато купувате рециклирани тонер касети, е да изберете фирма, която предлага замяна. Тоест вие давате вашата касета и те ви дават пълна рециклирана тонер касета. Такива фирми често дават и безплатна доставка. В повечето случаи доставката се извършва от самата фирма и Вие ще контактувате не с куриер, а директно с представител на фирмата.

А междувременно не забравяйте:

  1. Най-важното е, когато поръчвате рециклирани, пълнени или съвместими тонер касети, то те да не оставят черни линии отстрани.
  2. Поръчвайте от фирми, чиято доставка се извършва директно от представител на фирмата, а не посредник. Уточнете предварително, че ще тествате тонер касетата пред него.
  3. Няма качествена тонер касета за лазерен принтер, която да е под 30 лв. Така ще сте сигурни, че е напълнена докрай и че е почистена и изправна.

И като извод!

Ако се чудите кой вид тонер касети да изберете – рециклирани или съвместими, то по-добрият избор е съвместими тонер касети!