• Пазарните лидери се обединяват за стимулиране на ИТ устойчивостта в скандинавските страни и Северна Европа
  • Номинацията като първи елитен партньор на Schneider Electric за доставка на ИТ решения в северните страни ще помогне на Atea в изпълнението на мисията ѝ да „изгради бъдеще с ИТ“ и да помогне на бизнеса да управлява потреблението на ИТ по устойчив и ефективен начин
  • И двете компании са обявени за лидери от Ecovadis за твърдите си ангажименти към устойчивостта и нулевите въглеродни емисии

 Schneider Electric , лидерът в дигиталната трансформация на енергийното управление и автоматизацията, обяви, че ще си партнира с Atea, пазарен лидер в ИТ инфраструктурата и свързаните с нея услуги за бизнеса и организациите от публичния сектор, за предоставяне на екологични и устойчиви ИТ услуги в скандинавския и балтийския регион.

Atea, която дълги години работи в сътрудничество с Schneider Electric, беше определена за първи елитен партньор на Schneider Electric за доставка на ИТ решения в скандинавските страни и ще използва потенциала на портфолиото EcoStruxure на Schneider Electric, за да помогне на клиентите си да управляват своето ИТ потребление по устойчив и ефективен начин.

С над 7500 служители в 85 града на седем европейски държави Atea има силно присъствие на всички пазари, които обслужва. Над 4000 от служителите на компанията са специализиран обслужващ персонал, позициониран оптимално с цел да подпомага крайните потребители с устойчиви ИТ услуги и услуги за управление на жизнения цикъл.

Schneider Electric е един от водещите световни доставчици на непрекъсваемо захранване, ИТ и инфраструктурни решения за центрове за данни, а от много години компанията се радва на признание като една от най-устойчивите организации в света. Schneider Electric постигна платинено ниво в рейтинга за устойчивост от Ecovadis. Същата организация присъди най-високия си рейтинг на Atea, като така я призна за лидер в устойчивостта.

„Ангажиментите на Schneider Electric за нулев въглероден отпечатък са в унисон с нашата собствена дългосрочна стратегия за опазване на околната среда и за нас е голяма чест да бъдем избрани от тях за техен елитен партньор в скандинавските страни“, посочи Крис Ашби, директор за стратегическите партньори в Atea. „Устойчивостта не е спринт, а маратон и трябва да работим упорито за дълъг период от време, ако искаме да постигнем необходимото ниво на устойчива трансформация. Ние също така сме напълно зависими от сътрудничеството с партньори с подобно мислене, поради което вярваме, че партньорството ни с Schneider Electric ще бъде пълноценно.“

Устойчиво сътрудничество

Партньорската ИТ програма mySchneider на Schneider Electric, която работи отскоро, улеснява партньорите, включително дистрибутори и доставчици на ИТ решения, да отговорят на изискванията на своите клиенти за устойчивост. В новата си версия тя подпомага партньори в канала на продажби с различни специализации за ключови сектори, в т.ч. центрове за данни, ИТ, софтуер и управление на услуги.

Като предоставя на партньорите нова гама от инструменти за продажба, обучение и способи за активиране, ИТ партньорската програма mySchneider предлага и ключови предимства, специално съобразени със специализацията на ползвателя. Постигането на статут на елитен доставчик на ИТ позволява на партньорите на Schneider Electric като Atea да комбинират множество сертификати, като им предоставя възможността да идентифицират, препродават, конфигурират и/или инсталират локално разпределени системи (edge computing) и разпределени ИТ решения в рамките на ключови пазарни сегменти като публичния сектор.

Освен това програмата позволява на партньори като Atea да подкрепят клиенти с устойчиви ИТ услуги от жизнения цикъл, което помага на бизнеса да намали както потреблението на енергия за ИТ, така и свързаните с това въглеродни емисии.

Основни характеристики

  • Нов интерфейс: лесното за навигация табло за управление на програмата предлага видимост за продажбите, партньорите и програмните мениджъри относно фирмения и индивидуалния напредък за съответната специализация.
  • Подобрени пътеки за обучение: вкл. широка гама от инструменти за проектиране, обучение и ресурси, което помага на партньорите да разнообразят и укрепят своите бизнес модели и да отговорят на изискванията на клиентите.
  • myRewards: съобразени с изискванията на бизнеса на партньорите, включително награди и финансови стимули за проактивно идентифициране, развитие и подпомагане при оползотворяването на нови бизнес възможности.
  • Устойчивост: достъпът до продуктите и решенията Green Premium™ на Schneider Electric предлага устойчива и кръгова производителност чрез проектиране, като осигурява на клиентите по-голямо съответствие и прозрачност и намалено въздействие върху околната среда.

В Schneider Electric вярваме, че бъдещето е зелено и дигитално, но само чрез овладяване на силата на устойчивите технологии и опита на нашите партньорски екосистеми ще бъдем в състояние да достигнем нулеви въглеродни емисии“, посочи Ана Отерберг, директор на ИТ канала на Schneider Electric за скандинавските страни. „Нашата специализация елитен доставчик на ИТ решения дава възможност на организациите в продажбения канал, ангажирани с борбата срещу изменението на климата, да предоставят устойчиви решения за доброто на планетата, като същевременно укрепват своите бизнес модели, отговаряйки на изискванията на клиентите за устойчивост„.

За да научите повече за новата партньорска програма mySchneider IT Solution Provider, моля, посетете уебсайта.