източник ЕВРОПА ТВ

Нощните заведения у нас отвориха след три месеца пауза, заради пандемията от COVID-19. Те обаче работят при спазване на строги мерки за хигиена и дистанция между клиентите. Тони е управител в един от столичните клубове, които отвориха врати след 3 месечна пауза заради пандемията. Споделя, че мерките и честата дезинфекция са най-голямото изпитание за бранша.

Тони Райчев, управител на Secret Room София:
„Използваме сертифицирани дезинфектанти, с които преди работа се дезинфекцира цялото заведение и всички повърхности. Същото нещо се прави и след всеки клиент. Не взимаме резервации за повече от 50%, опитваме се да отделим хората да бъдат по 4 човека. Имахме запитване дали можем да вземем компания от 10 човека, но им казахме, че ще бъдат разделени на по 4 човека и тази резервация не се осъществи всъщност”.

Масите ще бъдат на отстояние една от друга, клиенти ще се допускат с намален капацитет до 50%, а персоналът ще работи с маски или шлемове.

Томислав Томов, барман в Secret Room София:
„Опитът ни научи да се приспособяваме според бранша, така че малко по-усложнен е процеса от гледна точка на подготовка и на дезинфекция след всеки клиент. Грижата не е само за тях, а и за самите нас“.

Персоналът в този бар е един от малкото, успели да се справят финансово в кризата, породена от коронавируса.

Тони Райчев, управител на Secret Room София:
„Не сме се възползвали от нито една от мерките. Защото това е малко заведение. Тук има 14 човека персонал и просто за нас е безсмислено да го направим това 60/40“.

Коронавирусът ограничи случайните запознанства. Социалната изолация и дистанцията обаче трудно се спазват по време на танци. Затова от управата на клуба разчитат на отговорността на всеки един посетител.

Тони Райчев, управител на Secret Room София:
„Обикновено нашите клиенти са така по двойки и така или иначе стоят заедно един до друг и си танцуват. Сега сигурно са трудни запознанствата и самите танци произтичащи от тях, но избор е на самите гости”.

Малцина избраха да се позабавляват в петъчната вечер, въпреки дългия престой без нощни емоции. От бранша се надяват заведенията да заработят скоро на пълни обороти. Не само заради приходите, но и заради нуждата от връщане на настроението и емоциите от нощния живот след месеците на стоене вкъщи.