- реклама -

Европа ТВ: Обратно към нощния живот (репортаж от Secret Room София )

източник ЕВРОПА ТВ

Нощните заведения у нас отвориха след три месеца пауза, заради пандемията от COVID-19. Те обаче работят при спазване на строги мерки за хигиена и дистанция между клиентите. Тони е управител в един от столичните клубове, които отвориха врати след 3 месечна пауза заради пандемията. Споделя, че мерките и честата дезинфекция са най-голямото изпитание за бранша.

Тони Райчев, управител на Secret Room София:
„Използваме сертифицирани дезинфектанти, с които преди работа се дезинфекцира цялото заведение и всички повърхности. Същото нещо се прави и след всеки клиент. Не взимаме резервации за повече от 50%, опитваме се да отделим хората да бъдат по 4 човека. Имахме запитване дали можем да вземем компания от 10 човека, но им казахме, че ще бъдат разделени на по 4 човека и тази резервация не се осъществи всъщност”.

Масите ще бъдат на отстояние една от друга, клиенти ще се допускат с намален капацитет до 50%, а персоналът ще работи с маски или шлемове.

Томислав Томов, барман в Secret Room София:
„Опитът ни научи да се приспособяваме според бранша, така че малко по-усложнен е процеса от гледна точка на подготовка и на дезинфекция след всеки клиент. Грижата не е само за тях, а и за самите нас“.

Персоналът в този бар е един от малкото, успели да се справят финансово в кризата, породена от коронавируса.

Тони Райчев, управител на Secret Room София:
„Не сме се възползвали от нито една от мерките. Защото това е малко заведение. Тук има 14 човека персонал и просто за нас е безсмислено да го направим това 60/40“.

Коронавирусът ограничи случайните запознанства. Социалната изолация и дистанцията обаче трудно се спазват по време на танци. Затова от управата на клуба разчитат на отговорността на всеки един посетител.

Тони Райчев, управител на Secret Room София:
„Обикновено нашите клиенти са така по двойки и така или иначе стоят заедно един до друг и си танцуват. Сега сигурно са трудни запознанствата и самите танци произтичащи от тях, но избор е на самите гости”.

Малцина избраха да се позабавляват в петъчната вечер, въпреки дългия престой без нощни емоции. От бранша се надяват заведенията да заработят скоро на пълни обороти. Не само заради приходите, но и заради нуждата от връщане на настроението и емоциите от нощния живот след месеците на стоене вкъщи.

- реклама -

АКО СТЕ ПРОПУСНАЛИ...

Advertisment

ЛИЧНОСТИ

Мила Христова: Колко струват ПСР тестовете по света? (обновена)

Колко струват ПСР тестовете по света? Реших да направя непретенциозно проучване на цената на ПСР в различни държави. И попитах приятелите ми, пръснати надлъж и...

NESCAFÉ 3in1 разкри скритите таланти на Иво Аръков

Актьорът и модел разкри, че умее да готви добре и да свири на китара   „Всеки човек има талант, важното е да го определи за себе...

Нестле за по-здрави деца предизвика Лео Бианки

Нестле за по-здрави деца предизвика Лео Бианки и неговите близнаци Матия и Николо да готвят заедно Шеф-готвачът Лео Бианки сготви вкусно ризото с лаврак с...