Болницата е финалист за BALKAN MEDICAL AWARDS 2022

Най-добре управляваните болници също ще бъдат отличени от BALKAN MEDICAL AWARDS 2022, съобщават организаторите от VIP COMMUNICATION .
Седмото издание на престижните награди ще възнагради със златни статуетки хуманизма и отговорността на лекари, болници, клиники и екипи.
Церемонията ще се състои на 17 юни 2022 в 5-звездния хотел Санкт Петербург в Пловдив.

УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ е единствената държавна болница, която е била винаги на положителен финансов резултат в годините на управление от д-р Дечо Дечев. В същото време е една от болниците с отлични медицински резултати в лечебната дейност.

От 2008 г. до днес, с кратко прекъсване, е бил управител на една от водещите университетски болници у нас – столичната УМБАЛ „Св. Иван Рилски“. Дори и в периоди на тежки затруднения за системата и особено на държавните болници, под неговото ръководство болницата запази престижа си, разви се като център на високотехнологичната медицина и остана стабилна, с много добри финансови показатели.

През 2018 г. Народното събрание избра д-р Дечо Дечев да бъде 18-ият управител на НЗОК.

Тогава парламентарната здравна комисия единодушно одобри кандидатурата на д-р Дечо Дечев за управител на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Освен управляващите и съсловните организации в негова подкрепа се изказаха и депутати от опозицията.

Като управител на НЗОК работи усърдно в интерес на повишаването на общественото доверие към здравноосигурителния фонд и в полза на всички граждани на Република България.

Отново за трети път на 05.08.2021 г. е назначен за директор на болница УМБАЛ “Св. Иван Рилски“.

Д-р Дечо Дечев е роден на 21 март 1955 г. Завършил е Медицинска академия, специалност „Оториноларинголория“. Преминал е обучителни курсове по „ Основи на болничното лечение“, „Анализ, прогнозиране и управление на болничния капацитет“, „Болнични информационни системи“, „Здравна политика и обществени комуникации“ и др.

Притежава магистратура по „Здравен мениджмънт“.

От 1981 г. до 1992 г. д-р Дечев работи като оториноларинголог в Общинска болница в гр. Ихтиман., Окръжна болница София и МВР болница. От 1992 г. до 1995 г. е работил като търговски представител на различни фармацевтични фирми.

От 1995 г. до 1997 г. е началник отдел „Лекарствена политика“ в Министерството на здравеопазването, а в периода 1998-2003 г. работи като директор „Вътрешен пазар“ в Балканфарма. От 2003-2004 г. е заместник- директор в Софарма. Бил е зам.-директор на НЗОК от 2001-2002 г. и 2004-2006 г.

 

Материалът УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ е пример с положителен финансов резултат и отлична медицина е от НОВИНИ.