Станете един от нас! Кажете „Не на повишаването на цените!“ – с този призив се обърнаха структурите на ВМРО във Варна и Русе към своите съграждани.

Организациите на ВМРО в град Русе и Варна ще организират в съботния 9-и октомври протестен автопоход. Двете събития са част от акциите на ВМРО против високите цени на тока.
Автопоходът в Русе ще започне от 11:00 ч., сборен пункт -общественият паркинг до НАП в Русе. Ще премине през Пантеона на възрожденците, а от там по бул. „Цар Освободител” към Кръговото. После през бул. „Генерал Скобелев” към Централна жп гара, през охлюва и бул. „България” към бул. „Гоце Делчев”, бул. „Васил Левски”, на светофара между „Дружба” и „Чародейка” към бул. „Христо Ботев”. От там към Кръговото, по бул. „Липник” до КАТ, след което обратно по „Липник” до „Париж”, от където се връща към началната точка.
Шествието на варненската структура на ВМРО ще започне в 10:45 ч. от Полигона на Почивка.
Припомняме, че ВМРО – Русе проведе вече един протестен автопоход, като част от националната кампания на ВМРО против спекулативно високите цени на тока, газа и храните от първа необходимост. В София бяха организирани редица протести пред КЕВР, Министерство на енергетиката и затваряне на ключови булеварди и кръстовища. Всичко това, за да покажем, че не трябва да се съгласяваме със спекулата и изгърбването на българския народ!
Ето защо от ВМРО настояваме за:
1. Спешни мерки срещу спекулата на енергийната борса и активна роля на държавните енергийни дружества за преодоляване на дефицита.
2. Разпускане на КЕВР, която допусна това спекулативно повишаване на цените.
3. Мораториум върху износа на ток от частни фирми, за които всички знаем, че свързани и с видни политически фигури и партийни централи, до овладяване ръста на цените.
4. Активни действия в Брюксел за предоговаряне на „Зелената сделка“, която ни обрича на скъп ток и за спасяване на българската топлоенергетика.
5. Правителството незабавно да рестартира преговорите със стратегически инвеститори за изграждането на АЕЦ „Белене“.

Материалът ВМРО продължава с протестите против спекулата с цените – Русе и Варна на автошествие е публикуван за пръв път на НОВИНИ.