- реклама -

Xella Group – основен организатор на тазгодишната Международна конференция за автоклавен газобетон

За първи път Германия бе домакин на престижното събитие

 

Xella Group бе основен спонсор на едно от най-престижните събития в строителната индустрия – Международна конференция за автоклавен газобетон /International Conference on Autoclaved Aerated Concrete/. Конференцията се проведе от 4ти до 6ти септември в Потсдам, Германия. Това е първият път, в който престижното събитие се организира на територията на Германия.

Шестата международна конференцията за автоклавен газобетон обедини над 350 международни експерти от повече от 40 държави в Университета в Потсдам. Събитието се организира съвместно от асоциацията Verband Bauen in Weiß eV (“VBiW”) и Федерална асоциация на автоклавната газобетонна промишленост /Bundesverband Porenbetonindustrie eV/. На дневен ред в тазгодишния форум бяха теми като фундаменталните и приложните изследвания, тестови методи, устойчивост и цифровизация в индустрията. Участниците в конференцията имаха възможността да избират от над 87 лекции и презентации в различни панели, изпълнявани едновременно.

„Xella се гордее с това, че е един от организаторите и основните спонсори на шестата Международна конференция за автоклавен газобетон /ICAAC/, която е най-важното глобално събитие за газобетонната индустрия“, споделя д-р Йохен Фабритиус, главен изпълнителен директор на Xella Group.

Xella Group разполагаше със свой собствен щанд по време на конференцията. Експерти от Xella Group участваха в различни панели, в които изнесоха лекции на теми за устойчивост и дигитализация и обмениха своите професионални познания с останалите участници в конференцията.

За Xella

Приходите от продажби на стойност от 1,4 млрд. Евро (2107) и повече от 6,100 служители правят Xella Group един от водещите международни доставчици на строително оборудване и материали. Xella е компания-майка на известни марки като Ytong, Silka, Lever, Multipor или Ursa и е един от пионерите в цифрово поддържаните строителни процеси.

Xella е със седалище в Дуисбург / Германия и разполага с 91 завода в 20 държави, както и с организации за продажби в над 30 страни. Xella заема водеща позиция на много от пазарите си. Повече информация за Xella Group можете да откриете на интернет сайта:

www.xella.com

 

За Ксела България

’’Ксела България’’ е на българския пазар близо четвърт век. Компанията е дъщерно дружество на Xella Baustoffe GmbH, водещ световен производител на строителни материали като варо-силикатни тела за зидария SILKA, блокове от клетъчен бетон YTONG, минерални топлоизолационни плочи Multipor и много други. Приоритетните направления, в които „Ксела“ работи, са енергийната ефективност, опазването на околната среда и създаването на сгради, които осигуряват високо качество на живот.

 

 

- реклама -

АКО СТЕ ПРОПУСНАЛИ...

Advertisment

ЛИЧНОСТИ

Соломон Паси оглави Борда на М3 Communications Group, Inc.

Президентът на Атлантическия клуб в България и бивш министър на външните работи д-р Соломон Паси оглави Консултативния борд на водещата PR компания М3 Communications...

Аделина Радева разказва за отговорността на обществената телевизия в новия епизод на подкаста „МеГра“

Какви са разликите между частна и обществена телевизия, как се прави публицистика в сутрешно и вечерно предаване, как се проверява достоверната информация и за...

Ицо Хазарта награждава таланти във виртуално студио!

Той награди победителите в кампанията на NESCAFÉ 3in1 - „Разбий представите, покажи таланта си“ „Развивайте своите таланти, дори да се налага да го правите и...