ЧСУ „ЕСПА” стартира социално отговорна кампания „Да си учител е достойно” с мисия да останат учители в училище. Инициативата стартира на 1 юни 2021 г. и си поставя следните основни цели:

• Да покаже важността на българския учител за израстването на децата и градивната му роля в цялото общество;

• Да насърчи младите хора да изберат учителската професия, за да останат да работят в училище.

„Вярваме, че в тези трудни за всички времена, е повече от важно да изразим уважението си с дълбок поклон пред ежедневните усилия на българския учител, като основна движеща сила за изграждането на здрава и работеща образователна система.
Целта ни е да покажем добрите примери на младите български учители, решили да останат в училище, въпреки предизвикателствата, пред които бяха принудени да се изправят. С това вярваме, че ще допринесе повече млади хора да изберат учителската професия и да я превърнат в своя мисия“, коментира г-жа Елена Немцова, основател на ЕСПА.

Училище „ЕСПА” приканва всички български училища да се присъединят към каузата като споделят линка на страницата на кампанията
https://www.facebook.com/DaSiUchitelEDostoino
В хода на първия етап от кампанията, 1 – 30 юни, ще очакваме личните вълнуващи истории на български учители. Тук всеки ще може да изрази и благодарност към свой любим преподавател.

Повече за кампанията, както и за партньорите, които я подкрепят, можете да научите на www.espa-bg.com
Станете партньор и популяризирайте кампанията „Да си учител е достойно” като заявите желанието си тук: https://bit.ly/3hIqHJ3 .

„Да си учител е достойно” е социално отговорна инициатива на ЧСЕУ „ЕСПА” за насърчаване на младите хора да изберат учителската професия и да останат в училище.

ЕСПА е образователен комплекс, състоящ се от: детска ясла, детска градина, подготвителен клас, начално и основно училище.
В момента в ЕСПА се обучават повече от 300 деца.
Създадена през 1992, вече 28 години ЕСПА успешно дава своя принос в изграждането и възпитанието на високообразовани, толерантни и хуманни личности. Репутацията на училището почива не само върху неговите солидни традиции и славата на завършили образованието си в него, а и на новаторския му дух.  Възпитаниците на ЕСПА получават образование и диплома, които им дават достъп до най-престижните учебни заведения както в България, така и по света. Те са многостранно подготвени млади хора, на които ЕСПА дава възможност да развият всички аспекти на своя потенциал. Всички те са учениците, научили се да живеят в космополитна среда, запознали се трайно с основите на хуманизма и притежаващи ясно определено чувство за морал. Децата на ЕСПА растат в интелектуално стимулираща среда, сред приятелска атмосфера, в отворено за новото време училище, в което се чувстват обичани и щастливи.

Материалът ЧАСТНО УЧИЛИЩЕ „ЕСПА” С КАУЗА „ЗА ДА ОСТАНАТ УЧИТЕЛИ В УЧИЛИЩЕ” е публикуван за пръв път на НОВИНИ.