Тазгодишното издание на конкурса „Дизайнер на годината“ ще се състои на 25.04.2024 г. в хотел “Хилтън“

Организаторите на събитието ”Асоциация на модните агенции в България” и „Милениум Арт Ивентс“ са си поставили за цел да представят и наградят изявени български фирми и имена в сферата на дизайна, както и да открият и поощрят млади таланти, които ще получат не само награди, но и възможността да участват в международни събития. Те ще бъдат избрани в различни категории от компетентно жури, съставено от преподаватели, журналисти, дизайнери, представители на бизнеса и др.

Първото издание на „Дизайнер на годината“ е организирано през 1996 г., в сферата на модата. През годините са отличени редица изявени дизайнери – Фани Пападополу, Албена Александрова, Мариета Славчева и много други.


През 2008 г. с подкрепата на сдружение „Феймъс“ и „Нашата Красива България“ са включени още две категории – „Интериорен дизайн“ и „Графичен – WEB дизайн“.
Сред първите отличени фирми и имена с тази награда са арх. Калин Диков, арх. Васил Маркелов, арх. Юри Ангелов, „Камелия Дизайн“, в. „Нощен Труд“, ТВ7, „Санома Груп“ и др.

В тазгодишното издание ще бъде добавена и още една категория – „Продуктов дизайн“.

Водещи на събитието са Боряна Баташова и Леда Виденова.

В отделните категории ще се представят едни от най-изявените фирми и дизайнери. В категория „Мода“ ще бъдат показани тоалети на водещи дизайнери, а на подиума ще дефилират популярни модели и носителки на титлата „Мис България“.

Изненадата на вечерта ще е участието на популярни топ модели от 90-те. Сред тях са Елена Ангелова-Мис България 99, Мария Кавлакова, Стела Огнянова-Мис България 94, Мария Георгиева, Огняна Режмунд, Цветелина Бранкова и Мария Райчева.
Победителите ще получат почетен плакет „Дизайнер на годината“, предметни награди, една от които е телефон Galaxy Z Fold5.

Събитието се провежда с подкрепата на бижута „Invoke“, „Christian of Roma“, Д-р Каляшева, вина F2F, магазини „Delirium“, „Samsung“ и с медийната подкрепа на Канал 3, Code Fashion TV,  vipnews.bg, front.bg, delovo.info, novini.site, influencerbg.site, opensofia.bg, vipbg.site, artmedia-bg.com, radioactivity.online  и др.