HP и Deloitte обявяват партньорство, което ще ускори дигиталната трансформация на световната производствена индустрия в САЩ на стойност 12 трилиона долара
Новото партньорство комбинира водещата на HP 3D печатна платформа с ненадминатите възможности в дигиталната трансформация на Deloitte

Основни акценти:

HP – глобалният лидер в 3D печата и Deloitte – световният лидер в професионалните услуги и в преобразуването на дигитални доставки, обединяват усилия, за да ускорят дигиталната трансформация на световната производствена индустрия в САЩ, която се оценява на стойност в размер на 12 трилиона долара.
HP и Deloitte—заедно със световната екосистема от партньори — ще помогнат на потребителите да ускорят продуктовия дизайн, скоростта на производство, да създадат по-гъвкави мрежи за доставки и да оптимизират производствения процес.
HP Inc. и Deloitte Consulting LLP обявиха първото по рода си партньорство, което цели да ускори дигиталната трансформация на световната производствена индустрия. Двете компании ще работят съвместно по налагането на HP 3D печатни системи в мащабната производствена среда, прилагайки богатия опит в дигиталните процеси, който имат, за да помогнат на предприятията да ускорят продуктовия дизайн и производство, да създадат по-гъвкаво производство и организиране на доставките и да повишат ефективността в производствения процес. Това ще помогне да се увеличат иновациите, да се ускори излизането на пазара на продуктите, да се намали цената и отпадъците и да се подобри ефективността на конкуренцията сред големите корпорации в днешната динамична световна икономика.

Партньорството ще комбинира спечелилите много награди решение за печат на HP – Jet Fusion 3D, тяхната развита световна екосистема от партньори и опит в дигиталната индустриална трансформация, заедно с глобалната мрежа от клиенти на Deloitte и стабилните им контакти в областта на производството, богатия им опит в дигиталните процеси и доказания им успех в трансформацията на доставките на едни от най-големите компании в света.

„Четвъртата индустриална революция е при нас. В никой сектор от световната икономика не се предприемат повече радикални промени, отколкото на производствения пазар в САЩ, който се оценява на стойност в размер на 12 трилиона долара“, сподели Дион Вайслер, президент и СЕО, HP Inc. „Компании, които инвестират в дигиталните иновации, са готови да изпреварят своите конкуренти. Стъпвайки на нашите технологии за 3D печат, заедно с Deloitte, ние се фокусираме на това да помогнем на нашите потребители да се трансформират и да спечелят в тази нов ера.“

“Дигитализацията на световните производствени процеси и практики, ще въздейства на компаниите и потребителите из целият свят, и 3D печата ще изиграе важна роля във фундаменталната промяна на производството“, каза Пунит Ренджен, СЕО на Deloitte Global. „Това партньорство включва два изключителни бранда и обединява водещата платформата за 3D печат на HP и опита в дигиталното производство и глобален клиентски обхват на Deloitte.“

Скоростта, качеството и надеждността на 3D печата на HP, подпомагат бизнес процесите във все повече водещи световни компании, включително BMW Group, Jabil, Johnson & Johnson, Nike и много други, както и широк кръг от производствени центрове в Северна Америка, Европа и Азия.

“3D печатът дава свобода при създаването на дизайна и възможност за продуктова персонализация, като в същото време създава условия за промяна на начина на доставка и въвеждане на производството на място“, каза Джон Дулчинос, вицепрезидент на дигитално производство на Jabil. “Като част от силна екосистема, Jabil работи с лидери като HP и Deloitte, за да помогне на потребителите от различни индустрии чрез използването на иновативни технологии като Multi Jet Fusion на HP да произвеждат по-голямо количество части със същото ниво на качество.“

Екосистемата от партньори на HP включва компании – лидери в областта на конструирането, софтуера и производството като SAP, Siemens, Autodesk и Materialise, както и членове на мрежата на производителите на различни 3D материали като Arkema, BASF, Evonik, Henkel, Lehman & Voss и Sinopec Yanshan Petrochemical Co.

Подразделението на Deloitte, отговарящо за клиенти в областта на доставките и производството, е глобален лидер в консултациите за прилагане на дигитална бизнес стратегия в производителните процеси, с цел постигане на оптимизация на операциите. Deloitte имат изградена мрежа от дигитални партньори, сред които Amazon Web Services(AWS), Cloudera, Dassult Systèmes, Google Lloyd, SAP и Siemens, с помощта на които ускорява дигиталната трансформация на клиентите. Deloitte има важна роля в подпомагане на организациите при използването на 3D печатни технологии в техните мрежи за доставки – ход, който има потенциала основно да промени начина, по който производителите функционират.

“Това ново партньорство подсилва дългогодишните взаимоотношения, които Siemens е изградил с HP и Deloitte и създава по-големи възможности за трансформация на световната дигитална производствена индустрия,“ каза Тони Хемелгарн, Президент и СЕО на Siemens PLM Software. „Ние виждаме огромен потенциал в следващото поколение интегриран продуктов дизайн, конструиране, производство и бизнес иновации, които ще бъдат създадени, благодарение на възможностите за създаване на готова продукция с помощта на технологията за печат Multi Jet Fusion на HP.”

С потенциал за по-ниски цени, повишена скорост на производството и възможности за гъвкавост, намаляване на лимитите на разпространение и със създаването на изцяло нов световен пазар, 3D печатът помага за достигането на обещаната нова световна индустриална революция.

“Като дългогодишен партньор на Deloitte и HP, сме щастливи да видим синергията между техните уникални силни страни, за да поведат обединени световното преминаване към 3D печата в индустрията“, каза д-р Таня Рюкерт, Президент на IoT&Digital SupplyChain, SAP SE. “SAP продължава да развива глобалната отворена мрежа за индустриалния 3D печат, чрез приложението SAP Distributed Manufacturing. Технологията Multi Jet Fusion на HP, опитът в областта на производството на Deloitte и глобалната облачна бизнес мрежа на SAP, ще подпомогнат бързата и качествена дигитална трансформация на производството днес.“

Това партньорство стартира в САЩ и ще се разрасне и в други държави, като част от дългосрочно сътрудничество между HP и Deloitte, което има за цел да ускори дигиталната трансформация на корпорациите. Deloitte и HP ще представят решения, които комбинират обширните възможности в бизнес преструктурирането на Deloitte, с възможностите, които HP предоставя в областта на управлението на печата, предоставянето на устройства като услуга (DaaS), бизнес мобилността и кибер сигурността.

За HP

HP Inc. създава технология, която прави живота по-добър за всички, навсякъде. Чрез нашето портфолио от принтери, персонални компютри, мобилни устройства, решения и услуги ние проектираме преживявания, които удивляват. Повече информация за HP Inc. може да намерите на http://www.hp.com.

За Deloitte

“Deloitte” е марка, под която десетки хиляди професионалисти в независими фирми по света си партнират, за да доставят услуги като одити, консултации, финансови съвети, оценка на риска, управление на данъци и други. Тези фирми са членове на Deloitte Touche Tohmatsu Limited, базирано във Великобритания частно дружество с ограничена гаранция (DTTL). Всеки DTTL фирмен член доставя услуги в определени географски райони и е субект на законите и професионалните регулации на определената страна или страни, в които действа.