Черноморието привлича с кулинарна дестинация, създадена от носител на Michelin звезди

Най-желаната lifestyle и кулинарна дестинация на българското Черноморие – ресторант IL Siciliano в курорта Свети Влас, с ъздаден от световно признатия носител на две Michelin звезди – мастър chef Stefano Stecca, е финалист за Черноморските Оскари 2021. Кулинарният спец е оглавявал кухнята на ресторанти като Novikov – Лондон, San Dominiko – Италия, Zafferano, Rosmarino, Brunello в хотел Baglioni Лондон и други. Заедно със своя италиански екип предлагат автентична италианска кухня на най-високо ниво, включвайки домашно приготвена паста и пица, прясна риба и морски дарове.

Най-успешните компании и общини в Черноморския регион ще получат златни статуетки по време на официална церемония в Слънчев бряг на 6 август 2021 г. от 19 ч.

Сцена на най-мащабното събитие за морския ни регион ще бъде емблематичният Сикретс Клуб, бивш Мания.
Ценителите знаят, че уникални за страната ни деликатеси и ястия може да опитат единствено в IL Siciliano за територията на цяла България – като червената сицилианска скарида в различните си разновидности -карпачо, със салата или паста и неповторимите спагетони “Cacio e Pepe“ с трюфел. Съботните “Бели“ партита са най-желаното място за следобедно забавление на българския елит на Марина “Диневи”, Свети Влас.

IL Siciliano е локация, която освен, че дава незабравима наслада от качествени кулинарни изкушения, уникална гледка и атмосфера, дава и уникалния комфорт за хора със сходни интереси и начин на живот.

Основна цел на Черноморските Оскари 2021 е да подпомогне популяризирането и отличаването на добрите практики и успехите на Черноморския бизнес и туризъм по време на Ковид-криза, да подпомогне техните стремежи за по-добро качество на живот в региона. Както и да отличи местната власт, която подпомага развитието на Черноморието.

Материалът Ресторант IL Siciliano е финалист за Черноморските награди 2021 е публикуван за пръв път на НОВИНИ.