Като официален спонсор на отбора за предстоящата година, компанията подпомага неговото развитие и популяризирането на зимните спортове.

Новият сезон предстои да бъде открит на 13 декември с филмова прожекция на “FREE RIDER”, с режисьор французинът Джером Танон. Лентата проследява една приключенска експедиция на скиора Сам Антаматен и сноубордиста Виктор де Ла Рю в Аляска.

Четиринадесет ще са атлетите, които ще представят страната ни на единадесет старта в пет локации по света тази зима. За поредна година ще имаме представители във всички категории – ски (мъже и жени) и сноуборд (мъже и жени). Трима от състезателите при младежи и девойки преминават към “големите”, това са Тина Близнакова (ски), Теодора Илиева (сноуборд) и Мартин Рошков (ски). Също така FreeRide отборът на България има нов представител при сноуборд мъже – Росен Стратков, който последните години показва много високо ниво на каране на българската сцена и с голямото си желание за развитие ще се бори за успехи и в чужбина.
С огромно нетърпение се очаква престижното състезание с ранг “3 звезди”, което ще се проведе на любимия за фрийрайдърите склон под връх Тодорка, Банско, 17-19 март, 2023 година, а на миналогодишното издание там отборът ни завоюва два подиума.

“Като компания с изразено мнозинство на любители на планината и зимните спортове в екипа си, за нас връзката с динамиката и емоциите във freeride спорта е повече от ясна. Партньорството ни с отбора е наш дългосрочен ангажимент, защото вярваме, че спортът и активността са важни елементи от качествения и пълноценен живот на всеки човек – нещо, за което се стремим да допринасяме като компания”, коментира Дима Петева, “Бранд и маркетинг” директор на SiteGround.

“Важно е да се знае, че фрирайд ски и сноуборд не получават държавна подкрепа, няма и федерация, която да следи интересите ни. Единствените ни варианти, за да продължим да се развиваме и съществуваме, са чрез частни спонсори, които споделят идеята ни, както и с помощта на много хора от ски и сноуборд средите, които ни подкрепят от самото начало. В лицето на SiteGround намерихме и двете! В средата на миналата зима, точно преди състезанието в Банско, когато започна и комуникацията ни, бяхме приятно изненадани от лекотата на работата ни заедно. Откликнаха на всичките ни идеи и благодарение на подкрепата им успяхме да завършим планирания състезателен сезон. Екипът на SiteGround е страхотен, учим се едни от други и с тяхната помощ отборът и неговите мечти ще продължават да живеят и изпълняват основната си функция, а именно – българи на световната фрирайд сцена!”, коментираха от FreeRide отбора.

За последните две години, 2020 и 2021, управленският екип на SiteGround е подкрепил социални каузи с повече от 600 хиляди лева, в това число Планинска спасителна служба при БЧК- България, Организацията на хижите с обсервация в България, болници, неправителствени организации и други институции от обществена значимост в страната. Благодарение на мащабната си ангажираност и инвестиции, за 2022 година SiteGround е носител на над 20 отличия като работодател и обществено отговорна компания.