Водещата българска IT компания SiteGround с отличие в категория SEE CSR Initiative of the Year от наградите INNOVATION, TECHNOLOGY AND SOURCING AWARDS. 48 проекта на различни компании от страната и региона се състезаваха в 10 категории. Организаторите от Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST) и Българската стартъп асоциация (BESCO) наградиха усилията на SiteGround в сферата на социалната отговорност. Компанията подкрепя дългосрочно проекти и инициативи, които подпомагат обществото в сферата на здравеопазването, спорта и образованието.

За последните две години SiteGround и нейните собственици са инвестирали повече от 14 милиона лева в болници, неправителствени организации и други институции от обществена значимост в страната. Благодарение на мащабната си ангажираност и инвестиции, за 2020 и 2021 SiteGround е носител на над 20 отличия като работодател и обществено отговорна компания в България.

“Благодаря на организаторите за това признание. Като лидер в IT сферата за нас социалната отговорност е от особена значимост. От години инвестираме устойчиво в подкрепа на проекти и каузи, свързани с медицина, образование и спорт, като с това целим да подобрим качеството на живот и да повлияем благоприятно развитието на цялото общество. Използвам възможността да поздравя всички други компании от екосистемата, които са тук. Вярвам, че съвместните ни усилия ни отвеждат в правилната посока на развитие”, каза Виктор Фачев, директор “Човешки ресурси” в SiteGround.

За да надгради усилията си в подкрепа на обществото, мениджмънт екипът на SiteGround – Иво Ценов и Тенко Николов, предстои да създаде собствена фондация. Основната мисия на дружеството ще се състои в търсенето и реализирането на социални проекти в областта на здравето, образованието и спорта, благодарение на новите технологии. В момента за фондацията се търси изпълнителен директор, а желаещите да кандидатстват могат да го направят ТУК.

Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST) и Българската стартъп асоциация (BESCO) реализират наградите за иновации, технологии и сорсинг за шеста поредна година. В рамките на 10 различни категории, Innovation, Technology and Sourcing 2022 Awards имат за цел да отличат и поощрят усилията на компаниите от сектора в Югоизточна Европа, инвеститорите и местните власти за добри практики, бизнес постижения и създаване на благоприятна бизнес среда за растеж на снабдителната и технологична индустрия.

SiteGround е българска компания, международен лидер в IT хостинг технологиите и услуги за уеб страници. Създадена през 2004 г., днес е най-голямата независима компания в своята сфера на дейност, със сървърни центрове в Европа, Азия и Америка и над 2.8 милиона домейна на клиенти в световен мащаб. SiteGround е една от трите компании, които световната платформа за изработка на сайтове WordPress препоръчва. Лидерският екип на SiteGround управлява над 500 души в офисите си в София, Пловдив и Стара Загора. Благодарение на мащабната си ангажираност и инвестиции, за 2020 и 2021 г., SiteGround е носител на над 20 отличия като работодател и обществено отговорна компания в България.