НОВИТЕ ПРОДУКТИ НА ЗАГОРКА ОТГОВАРЯТ НА НУЖДИТЕ НА ЗДРАВОСЛОВНИЯ И БАЛАНСИРАН НАЧИН НА ЖИВОТ

 

Zero Zone е поредната стъпка, затвърждаваща дългогодишните усилия на компанията в подкрепа на отговорната консумация

ЗАГОРКА АД обединява безалкохолните си продукти в портфолио, което цели да отговори още по-точно на нуждите и вкусовете на потребителите. Zero Zone е поредната стъпка, затвърждаваща дългогодишните усилия на компанията в подкрепа на отговорната консумация и отговор на нарастващата тенденция за стремеж към по-здравословен и балансиран начин на живот. Чрез платформата Zero Zone, компанията надгражда развитието на безалкохолната категория с по- концентрирана комуникация, подходящо позициониране и повече активации на местата за продажба. Този нов и интегриран подход, поставящ фокус върху безалкохолните бири и радлери от портфолиото на компанията, цели развитие на категорията и отличаване на компанията на пазара.

Считана за една от най-иновативните в сектора, според консуматорите, ЗАГОРКА АД, е първата компания, която предлага безалкохолна бира на българския пазара. Загорка 0.0% е най-продаваната в категорията си в България, а Ариана Радлер е първият и единствен радлер на пазара, както като алкохолно, така и като безалкохолно предложение.

“Благодарение на дългогодишния пивоварен опит на ЗАГОРКА и нашата компания-майка HEINEKEN, създадохме линия от безалкохолни продукти, които целят да дадат на потребителите възможност за по-широк избор, когато искат да консумират отговорно. Zero Zone увеличава моментите в ежедневието, в които потребителите могат да се насладят на любимия си вкус бира – на обяд или след тренировка или дори на вечеря, без да се налага да се лишават след това от възможността да шофират. В унисон с обществения диалог за отговорна консумация, ние инвестирахме много усилия в развитието и промоцията на нашето безалкохолно портфолио, за да отговорим на нуждите на нашите потребители, които искат да се насладя на любимата си бира без угризения”, сподели г-н Петер Копиец, изпълнителен директор, Загорка АД.

“Вярваме в потенциала на нашите безалкохолни продукти и благодарение на Zero Zone, бихме искали да предложим потребителите да открият техния превъзходен вкус. Всички те дават възможност на консуматорите да се насладят на автентичния вкус на добрата бира, но без алкохолното съдържание. Zero Zone включва продуктите Heineken® 0.0%, заедно с нашите локални брандове Загорка 0.0% и Ариана Радлер 0.0%”, допълни Елица Иванова, маркетинг мениджър за България, Загорка АД.

Heineken 0.0% е безалкохолна бира, приготвена по уникална рецепта, разработена в продължение на години до постигането на отличителен балансиран вкус. Продуктът се характеризира със свежи плодови нотки и меко малцово тяло в перфектен баланс. Бира с безкомпромисните характеристики на Heineken® – произведена от 100% натурални съставки и уникалната Heineken A-Yeast мая. Важен акцент е, че пивото запазва страхотния бирен вкус на Heineken, но без съдържанието на алкохол.

Другите два основни продукти в новата платформа са Загорка 0.0% – вече популярна безалкохолна лагер бира, произведена от изцяло натурални съставки и без консерванти; и Ариана Радлер 0.0%. Семейството на Ариана Радлер 0.0% ще бъде разширено и към вече познатите вкусове Лимон и Малина ще бъдат добавени и две нови предложения – Ариана Радлер 0.0% Портокал и Грейпфрут и Ариана Радлер 0.0% Тъмен Лимон – истински освежаващото съчетание от висококачествена безалкохолна бира и плодов сок, което завладява всички сетива.

Zero Zone е европейска мултибранд кампания, която цели да промотира безалкохолното портфолио на HEINEKEN. Кампанията ще бъде реализирана на 20 европейски пазара през 2019 г. В рамките на кампанията всеки пазар ще предлага също така и локалните си безалкохолни марки. Zero Zone ще разчита на по-добро позициониране в магазините, благодарение на отделни регали и хладилници. Продуктите от линията ще бъдат предлагани както в магазините, така и в баровете и ще бъдат промотирани чрез офлайн активации като дегустации и медия кампании в онлайн, социалните и традиционни медии.

За ЗАГОРКА АД

Пивоварна Загорка навлиза във втория век от своите операции в Стара Загора. Още от откриването на „Бирарията” през 1902 г. от д-р Кожухаров, пивоварната се превръща в символ на града, а Загорка е любимата бира на поколения българи. През 1994 г. „Загорка” АД се присъединява към глобалното семейство на HEINEKEN. От тогава до днес, в продължение на повече от 20 години, над 133 милиона Евро са инвестирани в „Загорка” АД за модернизация на процесите и увеличаване на производствения капацитет. Днес пивоварната в Стара Загора е една от най-модерните в региона на Централна и Източна Европа.

Като част от семейството на HEINEKEN и водещ български производител на бира, „Загорка“ АД се ангажира да развива своя бизнес устойчиво и отговорно.

Чрез платформата си за устойчиво развитие „Създаваме по-добър свят“ компанията насочва своите усилия в шест сфери, в които може да направи положителна промяна: намаляване на въглеродните емисии, опазване на

водните ресурси, локални ресурси, отговорна консумация, израстване с местните общности, безопасност и здраве.

През 2013 г. МОСВ отличава „Загорка” АД с наградата „Зелена България” за бизнес с цялостен принос за опазване на околната среда. От 2015 г., в три поредни години, ЗАГОРКА печели първите места в конкурс за „Най-зелена компания” в сектора на бързооборотни стоки и е най-зелената и отговорна компания в бирената индустрия, според консуматорите.

Портфолиото на компанията предлага разнообразие от висококачествени продукти, които отговарят на вкуса на взискателния български потребител – Загорка, Heineken, Ариана, Amstel, Stolichno, Desperados, Starobrno, Affligem, Sol и сайдерите Крадецът на ябълки и Strongbow. Безалкохолните предложения за любителите на бира с 0.0% алкохол: Загорка 0.0%, Heineken 0.0% и Ариана Радлер 0.0% с вкусовете на лимон и малина.